AAI Foundation, ett internt program för ateist Alliance International, stödjer utbildningsprojekt - bland annat genom internationellt utbyte - och förespråkar på uppdrag av ateister som utsätts för diskriminering runt om i världen, särskilt i utvecklingsländerna.

AAI Foundation projekt inkluderar:

  • Stöd till Kasese Humanist Primary School i Uganda (2010 – tills nu). AAI har bidragit i samlingen av donationer för projekten, inklusive byggnaden, renovering av klassrummet och inköp av skolans utrustning över ett antal år. AAI driver även studenten och läraren sponsring program för Kasese School. Under 2010 AAI arrangerade assistenter för frivillig undervisning som spenderade några månader för att hjälpa till i etableringen av Kasese School; andra möjligheter att arbeta på den här skolan finns också.
  • Kampanjen för försvaringen av Alexander Aan (2012). Alexander är en indonesisk man som attackerades och greps efter att har postad artikeln "Gud finns inte", på Facebook. AAI har arbetat med andra grupper i kampanjen för hans frigivning, för en förändring i indonesiska lag rätt och samling av pengar för Alexanders rättegångskostnader.
Har kommer du in

AAI Foundation projekter finansieras främst genom riktade donationer till dessa specifika projekt. Vad vi kan göra beror på det stöd vi får. Det finns en hel del arbete att göra för att utvecklad ateism och sekularism i världen, därför söker vi alltid fler projekt, särskilt i utvecklingsländerna där utbildning och empirisk kunskap kan göra stora förbättringar i livskvalitet för samhällen.

Om du vill donera till AAI stiftelsen eller någon av dess utsedda projekt,
besök vår Bidrag sida.

 

AAI Affiliate / Associate projektförslag

AAI Foundations-projekter i allmänhet föreslås av AAIs Affiliate och associerade medlemmar, eller andra itereserade grupper kan lämna förslag till ateist Alliance International och begära stöd för en ateist / fritänkande projekt inom sitt land eller region. Som ett minimum, bör sådana förslag inkludera:

  • En detaljerad beskrivning av den föreslagna verksamheten.
  • De föreslagna datumen för projektet.
  • Den föreslagna platsen för projektet eller diskussioners läge runt bestämning av platser.
  • En detaljerad budget för projektet, inklusive en förklaring av alla material utgifter, med stöd av deklarationer när det behövs.
  • Information om andra finansieringskällor för projektet och, i förekommande fall, situationer runt överenskommeleser med varandra potentiella grupper eller individer som kan tillhandahålla finansiering.
  • Marknadsföring och reklam projekten (om relevant).
  • Information om medlemmarna i projektgruppen, deras positioner och relevant erfarenhet.
  • Närmare uppgifter om stöd som söks från ateist Alliance International.

Förslagen accepteras under hela året. För att lägga fram ett förslag, maila den i elektronisk form till president [at] atheistalliance [dot] org.