UAB Vakfı, uluslararası işbirliğiyle, eğitim projelerini destekleyen ve özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki ayrımcılığa uğrayan ateistleri savunan, Uluslararası Ateist Birliği'nin dahili bir programıdır.

UAB Vakfı projeleri şunları içerir:

• Uganda'da 2010'da kurulan Kasese Hümanist İlkokulu'nu destekler. UAB, okulun inşaası, sınıfların tadilatı ve okul araç-gereçlerinin satın alınması gibi projelere katkıda bulunup bağış toplar. UAB aynı zamanda Kasese İlkokulu'ndaki öğretmenlerin ve öğrencilerin sponsörlük programlarını gerçekleştirir. UAB, 2010'da gönüllü eğitim asistanları Kasese İlkokulunun kurulmasında yardımcı olmak için bir kaç ay boyunca görevlendirmiştir. Okula katkıda bulunulabilecek diğer işler için de çalışma imkanları mevcuttur.
  • Alexander Aan'ın (2012) hukuki savunmasını üstlenmektedir. Alexander, Endonezya'da Facebook üzerinde yaptığı bir paylaşımda 'Tanrı yoktur' yazdıktan sonra saldırıya uğramış ve tutuklanmıştır. UAB, diğer gruplarla beraber Alexander'ın serbest bırakılması, Endonezya yasalarının değiştirilmesi ve Alexander'ın hukuki giderlerinin karşılanması için para desteğinde bulunmuş, kampanyalar yürütmüştür.
Geleceğiniz yer.

UAB Vakfı projeleri bu spesifik projelere destek amacıyla doğrudan bağışlarla finanse edilir. Yapabileceklerimiz elimize geçenlere bağlıdır. Dünya çapında sekülerizm ve ateizm için yapılacak çok daha fazla iş var ve her zaman, özellikle halkın yaşam tarzının ve eğitiminin yaşam kalitesinden etkilendiği gelişmekte olan ülkeler için, yeni projeler yapmanın yollarını aramaktayız.

Siz de UAB'ye veya gerçekleştirdiği projelere katkıda bulunmak için
lütfen
bağış sayfamızı ziyaret edin.

UAB ortaklığı / Ön proje önerileri

UAB Vakfı projeleri çoğunlukla UAB'nin ortak ve üye örgütleriyle tasarlanır. Ortak ve üye örgütler veya diğer ilgili partiler Uluslararası Ateist Birliği'nden ülkeleri veya bölgeleri için ateist/özgür düşünce projeleri için önerilerde bulunabilir. Desteklenecek tasarı hakkında aşağıdaki bilgilerin bize iletilmesi gerekmektedir:

• Önerilen aktivitenin detaylı bir açıklaması
  • Önerilen projenin tarihleri
  • Prjenin gerçekleştirileceği mekan ve bu mekanın durumu
  • Projenin, kullanılacak metaryallerin giderleri ve ilgili tüm giderler dahil detaylı bütçesi
  • Projenin giderlerini karşılayabilecek diğer kaynaklar ve varsa projenin bütçesine katkıda bulunabilecek diğer örgütler ve şahıslar
  • Varsa projeye ait pazar/reklam planı
  • Projeye dahil olanlaın detayları, pozisyonları ve konu ile ilgili tecrubeleri
  • Uluslararası Ateist Birliği'nden talep edilen desteğin detayları

Öneriler yıl boyu kabul edilebilir. Projelerinizi bize iletmek için lütfen president [at] atheistalliance [dot] org adresine elektronik posta atınız.

Community Network

GuideStar" Atheist Nexus UN Commission for Human Rights Richard Dawkins Foundation UN High Commissioner for Refugees African Commission on Human and People's Rights
African Commission
on Human and