About AAI Greek

Σχετικές πληροφορίες για την ΑΑΙ

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αθεϊστών (Atheist Alliance International AAI) είναι μια παγκόσμια ομοσπονδία αθεϊστών και ελευθεροφρόνων ομάδων και ατόμων με σκοπό την πληροφόρηση των μελών της και του κοινού σχετικά με τον αθεϊσμό, την ανεξιθρησκία και σχετικά θέματα.

Η AAI είναι μια θετική παγκόσμια φωνή υπέρ του αθεϊσμού και της ανεξιθρησκίας η οποία

  • Ενισχύει την συνεργασία μεταξύ οργανισμών αθεϊστών και ελευθεροφρόνων παγκόσμια.
  • Υποστηρίζει την ίδρυση νέων οργανισμών αθεϊστών/ελευθεροφρόνων ιδιαίτερα σε αναπτυσσόμενες χώρες και
  • Διευκολύνει και υποστηρίζει προγράμματα/εκδηλώσεις πού προωθούν τον αθεϊσμό, την κριτική σκέψη και τον πραγματισμό, και συγχρόνως καταπολεμούν τις διακρίσεις εναντίον αθεϊστών και ελευθεροφρόνων παγκόσμια.

Όραμα και Αποστολή

Το όραμα τής Atheist Alliance International είναι ένας ανεξίθρησκος κόσμος όπου η δημόσια πολιτική, η επιστημονική έρευνα και η πεδία δεν επηρεάζονται από από θρησκευτικά πιστεύω αλλά βασίζονται σε υγιή σκέψη, λογική και δεδομένα.

Η αποστολή τής Atheist Alliance International είναι να αμφισβητήσει και να αντιμετωπίσει θρησκευτικές πεποιθήσεις, να ενισχύσει τον αθεϊσμό παγκόσμια διευκολύνοντας την ανάπτυξη και αλληλοεπίδραση των οργανισμών αθεϊστών/ελευθεροφρόνων παγκόσμια και να εκτελέσει διεθνή εκπαιδευτικά και υποστηρικτικά τον δικαιωμάτων των αθεϊστών προγράμματα.

Παιδεία

H παιδεία είναι το κύριο μέσο τής Αtheist Alliance. Η ΑΑΙ βοηθά τα μέλη της και το κοινό στην απόκτηση νέων γνώσεων

  • Κοινοποιώντας νέα σχετικά με θέματα αθεϊσμού/ανεξιθρησκίας και καμπάνιες μεσώ των ιστοσελίδων της ΑΑΙ και των καναλιών των κοινωνικών μέσων
  • Εκδίδοντας το περιοδικό Secular World (Ανεξίθρησκος Κόσμος) και τα περιοδικά νέα Ιmagine!
  • Φιλοξενώντας Αθεϊστικά συνεδρία με τοπικές ομάδες ανά τον κόσμο, δίδοντας την ευκαιρία σε ομάδες να πληροφορηθούν από παλαιούς και νέους αθεϊστές ομιλητές
  • Υποστηρίζοντας την ίδρυση νέων ομάδων αθεϊστών/ελευθεροφρόνων ιδιαίτερα σε αναπτυσσόμενες χώρες
  • Υποστηρίζοντας εκπαιδευτικά προγράμματα όπως the Kasese Humanist Primary School in Uganda

Υπεράσπιση δικαιωμάτων

Τα βασικά δικαιώματα, η δικαιοσύνη και η κοινωνική υπευθυνότητα είναι οι βασικές ιδιότητες τού ανθρωπισμού. Η ΑΑΙ επιδιώκει την προάσπιση και προστασία των δικαιωμάτων των αθεϊστών και ομοϊδεατών τους δημοσιεύοντας σχετικά θέματα, διανέμοντας δημοσιεύσεις των μέσων, αναπτύσσοντας δηλώσεις των αρχών της και συνεργαζόμενη με άλλες ομάδες στο να προκαλέσει την προσοχή τον μέσων και κυβερνήσεων σε σημαντικά θέματα και παραβιάσεις δικαιωμάτων.

Δημιουργία Κοινωνικών ομάδων

Η ΑΑΙ αναγνωρίζει την αξία των κοινωνικών ομάδων και την σημασία τής δημιουργίας ισχυρών και προστατευτικών κατασκευών για άτομα, οικογένειες και ομάδες. Επί πλέον της υποστηρίξεως και ενθαρρύνσεως τής ιδρύσεως νέων αθεϊστικών οργανισμών παγκόσμια, η ΑΑΙ υποστηρίζει προγράμματα διεθνούς επεκτάσεως και δημιουργία κοινωνικών ομάδων όπως η αθεϊστική "OUT" campaign (Αθεϊστές παρουσιαστείτε). Τέτοια προγράμματα αυξάνουν την γενική συνειδητοποίηση τής αθεϊστικής κοινωνίας , βοηθούν την ενεργοποίηση νέων ομάδων και εναντιώνονται στις προκαταλήψεις και διακρίσεις κατά των αθεϊστών. Μερικές από αυτές τις δραστηριότητες λειτουργούν μέσω τού AAI Foundation.

H AAI διοικείται από ένα εθελοντικό διεθνές Συμβούλιο Διευθυντών και χρηματοδοτείται από membership fees (εισφορές μελών) και donations (δωρεών) ώστε να χρηματοδοτεί τις ενέργειές της. Εάν υποστηρίζετε τον αθεϊσμό και την ανεξιθρησκία παρακαλώ ενωθείτε μαι εμάς.

Ιστορία

Η ΑΑΙ ιδρύθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες ως Atheist Alliance τό 1991 από 4 αθεϊστικές οργανώσεις. Atheists United (Los Angeles, California), Atheist Coalition (San Diego, California), Atheists of San Francisco Region (California) and the Atheist Network (Houston, Texas). Η Atheist Alliance International γρήγορα απέκτησε και άλλα παραρτήματα. Σε ένα χρόνο είχε 8 Αμερικάνικους οργανισμούς σαν μέλη και κατά το τέλος του 1992 το πρώτο διεθνές μέλος.

Η ΑΑΙ άρχισε την δημοσίευση τού περιοδικού της Secular Nation (Ανεξίθρησκα Εθνη) το 2ο εξάμηνο τού 1994.

ΗΑΑΙ άρχισε να διοργανώνει Αμερικανικά συνέδρια το 1995, το πρώτο έγινε στο Los Angeles California. H AAI ιστοσελίδα άνοιξε το 1997.

Το 2006 η ΑΑΙ διοργάνωσε το πρώτο της διεθνές συνέδριο στο Ρέικιαβικ τής Ισλανδίας. Το 2010 άρχισε το τρέχον πρόγραμμα της συνδιοργανώσεις συνεδρίων με τα συνεργαζόμενα και σχετιζόμενα μέλη , ξεκινώντας με το άκρως επιτυχές Διεθνές Συνέδριο Αθεϊστών στην Μελβούρνη, τής Βικτόριας τής Αυστραλίας.

Το 2010 η ΑΑΙ απεφάσισε ότι θα ήταν πιο αποτελεσματικό για τούς σκοπούς τη να διαχωρίσει τις επικεντρωμένες στις USA ενέργειες της από τις παγκόσμιες. Η επικεντρωμένη στις USA ομάδα . Atheist Alliance of America έγινε ένα συνεργαζόμενο μέλος τής ΑΑΙ.

Αρχές

1. Λογική και λογική σκέψη . Λογική και λογική σκέψη είναι η βάση των λογικών αποφάσεων και h βασική αρχή στην αντιμετώπιση παγκοσμίων προβλημάτων

2. Επιστήμη και εμπειρισμός. Η επιστημονική μέθοδος είναι το καλλίτερο όργανο πού διαθέτουμε στην αναζήτηση τής αλήθειας και κατανόηση τού κόσμου μας. Τ συμπεράσματα μας βασίζονται στην καλλίστη διαθέσιμη ένδειξη και αλλάζουμε τα συμπεράσματά μας μόλις παρουσιαστούν νέες ενδείξεις..

3. Συμπάθεια . Ανθρώπινη συμπάθεια και συναίσθηση είναι οι βάσεις της δομής συνεργασίας και είναι ωφέλιμη για όλους.

4. Σκοπός.Η παρούσα ζωή μας είναι η μόνη ζωή πού έχουμε και εναπόκειται στον καθένα από εμάς να την χρησιμοποιήσουμε με σημασία.

5. Ελευθερία. Ολοι μας έχουμε το δικαίωμα να μην υφιστάμεθα διακρίσεις σχετικά με το γένος μας, τίς σεξουαλικές προτιμήσεις, την φυλή, την εθνικότητα και τις μειωμένες ικανότητες . Ολοι μας έχουμε το δικαίωμα τής ελευθερίας συνειδήσεως. Η ΑΑΙ υποστηρίζει τις αξίες καταχωρημένες στην Διεθνή Σύμβαση τον Δικαιωμάτων τον Ανθρώπων.

6. Υπευθυνότητα. Το κάθε άτομα είναι μέλος μιας παγκόσμιας κοινωνίας και είναι υπεύθυνο για τις επαφές του με άλλους ανθρώπους και ζώα και για την διατήρηση της βιωσιμότητας του πλανήτη μας .

Tags: #AAI, #Greek

Accreditations

Visit AAI on Social Networks

facebook twitter myspace youtube googleplus atheist-nexus-community atheist-nexus-community atheist-nexus-community

Join AAI

aai-logo
 
AAI is a non-profit international organization registered in California, USA as a 501(c)(3) US corporation. We survive on your donations and support. Click here to VOLUNTEER your time or click here to DONATE to Atheist Alliance International.